De aircosystemen van Clean Cool

De aircosystemen van Clean Cool

Airconditioningsystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Een airco kan koelen, ontvochtigen, verwarmen en de lucht reinigen. Het klimaat in een grote kantoorruimte vergt bovendien een andere aanpak dan uw eigen woonkamer. Wilt u weten welk systeem voor uw woon- of werkruimte het perfecte is? Maak een afspraak, dan komen we bij u langs om de ruimte te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. 

Mobiele of vaste airco | Plaatsing van de airco | Airco als verwarming | Onze airco-merken

Mobiele of vaste airco

vaste airco

Vaste airco’s: split of multisplit

De vaste airco is er in twee basisuitvoeringen: split of multisplit.

Een splitsysteem bestaat uit een binnen- en buitendeel, die met twee dunne koelleidingen met elkaar zijn verbonden. Ze zijn bijna overal te plaatsen en leveren maximale prestaties.

Het multisplitsysteem gaat nog een stap verder. Met dit systeem kunnen verschillende ruimtes (tot wel 60 stuks) worden gekoeld of verwarmd met 1 buitendeel. Deze units kunnen ook ventileren, reinigen of ontvochtigen zonder te verwarmen of te koelen. Dit is bovendien per ruimte apart te regelen. Dit systeem is bijzonder geschikt voor grotere kantoor- of winkelprojecten.

Interesse in een split- of multisplitmodel? Of heeft u nog vragen?

vaste of mobiele airco

Waarom geen mobiele airco?

U kent ze vast: de airco's op wieltjes. Ze zijn overal te koop, ze zijn goedkoop om aan te schaffen en ze lijken erg handig voor thuis. Maar pas op: de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Ze staan in de weg. De mate van koeling is teleurstellend. De warmteafvoer gebeurt vaak via een slang uit het raam. Ze produceren meer geluid dan een vaste installatie en ze zijn storingsgevoeliger.

De kwaliteit van een vaste airco is veruit superieur. Duurzaam, veelzijdig, en gewoonweg beter in gebruik. Daarom raden we u ten sterkste aan een vaste airco aan te schaffen.

De op deze pagina beschreven systemen zijn dan ook alle vaste airconditioningsystemen.

De plaatsing van de vaste airco

Aircosystemen kunnen zowel op de vloer als aan de wand of in het plafond worden geplaatst. Hierbij gaat het niet alleen om uw voorkeur, maar ook om de beste toepassing voor uw ruimte. Onjuiste plaatsing kan ertoe leiden dat het aircosysteem faalt of ondermaats presteert. Maak een afspraak, dan komen we bij u langs om uw ruimte te bekijken, zodat we u kunnen adviseren.

De plaatsing van een vaste airco

Wandmodel

Het wandmodel wordt op de muur geplaatst. De wandmodellen zijn geruisarm en vooral geschikt voor kleinere ruimtes, zoals slaapkamers, woonkamers, praktijkruimtes en kantoren. Eventueel kunnen de wandmodellen voorzien worden van een reukverdrijvend filter, plasmacluster en een luchtreinigingsfilter.

Interesse in of vragen over onze wandmodellen?

De plaatsing van een vaste airco

Cassettemodel

Het cassettemodel wordt volledig in het plafond geplaatst en is daardoor vrijwel onzichtbaar in het interieur. De lucht wordt in 4 of 2 verschillende richtingen geblazen, waardoor het gelijkmatig over de ruimte is verdeeld. Het cassettemodel is speciaal geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren, winkels en horecagelegenheden. Het bevat tevens de mogelijkheid om een kanaal voor verse lucht op de achterzijde aan te sluiten. Cassettemodellen worden ook geleverd met een kleine capaciteit, bijvoorbeeld voor de woon- of slaapkamer.

Interesse in of vragen over onze cassettemodellen?

De plaatsing van een vaste airco

Plafond/vloermodel

Een plafondmodel wordt tegen of gedeeltelijk in het plafond geplaatst. Plafond- en vloermodellen zijn geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren, horecagelegenheden en winkels. Het toestel heeft verstelbare uitblaaslamellen. Het plafond- of vloermodel kan zowel horizontaal onder het plafond, of verticaal, onderaan de muur geplaatst worden. Hierdoor is dit toestel geschikt voor grotere ruimtes waar geen plafond voorhanden is.

Interesse in of vragen over onze plafond- en vloermodellen?

De plaatsing van een vaste airco

Satellietmodel

Bij het satellietmodel wordt het systeem volledig tussen het plafond geïnstalleerd. Dit systeem wordt gebruikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren, winkels, vergaderzalen en horecagelegenheden. Door de plaatsing van verschillende uitblaasroosters wordt de lucht zeer gelijkmatig verdeeld over de ruimte. U kunt kiezen uit een grote variëteit roosters. Het is mogelijk om een kanaal voor verse lucht op de achterzijde aan te sluiten. Leverbaar met kleine tot zeer grote capaciteit.

Interesse in of vragen over onze satellietmodellen?

Airco als verwarming

Als een splitsysteem wordt uitgevoerd met een warmtepomp kan de airco ook ruimtes verwarmen. In dat geval gebruikt de airco warme buitenlucht om binnen als verwarming te dienen. Zelfs bij een buitentemperatuur van ver onder de 0 graden kan er nog warmte uit de buitenlucht worden gehaald. Dat is een goede mogelijkheid om op energiekosten te besparen.

Vragen over het gebruik van uw airco als verwarming?

Vaste airco als verwarming

Onze merken: Toshiba en Mitsubishi Electric

Clean Cool Airconditioning is vakinstallateur van de gerenommeerde merken Toshiba en Mitsubishi Electric. Deze merken mogen alleen worden verkocht en geïnstalleerd door een bedrijf met F-GASSEN (STEK)-erkenning. Zo bent u ervan verzekerd dat u met een betrouwbaar adres te maken heeft. 

Klimaatspecialist voor het schoonmaken van uw airco

Toshiba

Met een productie van 3,5 miljoen eenheden per jaar behoort Toshiba tot de grootste airconditioningproducenten ter wereld. De airconditioners van Toshiba zijn uitgerust met de laatste technische snufjes.

Toshiba innoveert continu, ook middels eigen uitvindingen en patenten. Deze hebben er mede toe geleid dat de airco’s van Toshiba gerekend worden tot de meest energiebesparende systemen, kijkt u voor meer informatie op www.toshiba-airconditioner.nl

Klimaatspecialist voor het schoonmaken van uw airco

Mitsubishi

Mitsubishi Electric airco ontwikkelt al 90 jaar airco's. Deze airconditioningsystemen verwarmen, koelen, filteren en ontvochtigen uw leefomgeving, zodat het klimaat altijd prettig aanvoelt. Wij noemen dat °ClimateCare.

Maar °ClimateCare houdt meer in. Mitshubishi airconditioningsystemen zijn fluisterstil en heel zuinig met energie. Want een gezond en evenwichtig milieu vinden wij even belangrijk als een comfortabel binnenklimaat, kijkt u voor meer informatie op www.mitsubishi-climatecare.nl 
 

Op afstand draadloos de airco bedienen

Slimme oplossingen voor flexibele bediening

MELCloud hoort bij de nieuwe generatie van Cloud-gebaseerde regelingen voor klimatisatiesystemen en verwarmingssystemen van Mitsubishi Electric. MELCloud laat gebruikers toe om hun warmtepompen moeiteloos te bedienen, onderweg of thuis vanuit de sofa.

De toegang tot uw Mitsubishi Electric warmtepompen en hun regeling was nooit zo eenvoudig en is nu mogelijk via computers, tablets en smartphones te downloaden voor Android en App Store.

 

Ontdek alles over MELCloud en download de app hier.

Bekijk hieronder de MELCoud handleiding

http://www.mitsubishi-electric.be/resources/documentation/files/MELCloud_Manual_App_NL_20131112.pdf